Kom i gang med synstolking

Synstolking av langfilmer og TV-serier er og forblir en kunst. Derfor overlater vi dette til våre kunstnere. Men disse kunstnerne kan også fortelle at tilrettelegging av for eksempel konferanser eller korte informasjons- og undervisningsfilmer, ikke nødvendigvis er så komplisert.

MediaLT har holdt foredrag for blant annet Politidirektoratet, Statped og DSS om synstolking av video på nett og i sosiale medier. Vi har også kurset Nasjonalmuseets omvisere i å gjøre omvisningene like nyttige for seende og blinde på en gang.

Her er eksempler på hva vi kan tilby for deg som vil lage film for alle:

En 45-minutters presentasjon: «Hva er synstolking?»
Denne kommer med en oppmuntringsgaranti for alle offentlige bedrifter som nå tenker å fjerne filmer etter 14 dager på nett, eller å nedskalere all videoproduksjon uten å vite at filmene kanskje er helt OK som de er, eller at det skal veldig lite til for å utbedre dem.

En 2-timers introduksjon: «Hva er synstolking og hva kan du gjøre selv?»
Oppmuntringsgarantien utvides med en forståelse av hvor mye du får igjen for universelt utformet film: Video som er laget for alle, gagner alle!

Et dagskurs: «Hva er synstolking og hvordan komme i gang selv?»
Om du ikke blir ferdig utlært synstolk på én dag, så skal du i alle fall ha nok til å komme skikkelig i gang.

Illustrasjon: En sort sillhuett av en mann på en talerstol.

Vi skreddersyr alle kursene slik at de er relevante for deg og dine. Send oss for eksempel et representativt utvalg av dine eller firmaets filmer, så kan vi gi tilbakemeldinger på dem under kurset/presentasjonen.

Vi kan holde kurs med fysisk tilstedeværelse eller som webinar – du bestemmer!

Våre kursholdere er blant Norges mest erfarne og mest brukte synstolkere.