Om oss

Hvem er vi?

Vi i MediaLT er en gjeng uu-nerder som brenner for at hverdagsteknologi og digitale løsninger skal være best mulig for flest mulig – som er selve kjernen av universell utforming.

Vi kan datere vårt arbeid helt tilbake til 1999 da MediaLT ble grunnlagt, som med andre ord vil si at vi har vært med omtrent like lenge som begrepet universell utforming har eksistert i Norge. Siden den gang har vi blant annet utpekt oss som ledende innen synstolking av filmer og TV-serier her til lands, og kan tilby alt av tjenester innen universell utforming av teknologi.

Vi tror at noe av hemmeligheten bak vår suksess er vårt brennende engasjement på mangfold, som blant annet gjenspeiles i både teamet vårt og våre kunder.

Har du behov for bistand innen universell utforming? Eller sitter du inne med noen spørsmål? Vi kan hjelpe deg!

Hva vi står for

Spisskompetanse på universell utforming av teknologi

  • Kompetanse, kreativitet og fokus på mennesker
  • Vi deler gjerne vår kompetanse
Magne, Morten T. og Roar

Slik begynte det

MediaLT ble stiftet av Morten Tollefsen og Magne Lunde den 2. august 1999. Morten er cand. Scient, og har lang erfaring innen IKT for funksjonshemmede. Magne er cand. Polit, og hadde mange års erfaring som journalist og forsker da MediaLT ble startet. Tollefsen og Lunde har ledet og deltatt i en rekke forskningsprosjekter, og sammen har de bygget opp en av de beste kompetansebedriftene i Norge innen IKT og universell utforming.

I 1997 sendte Morten inn en søknad til stiftelsen Helse og Rehabilitering, om å utvikle programvare for å lage elektroniske pekebøker. Målgruppen var voksne synshemmede med normaltseende barn. Stiftelsen innvilget søknaden, og vinteren 1998 kom arbeidet med Martine-prosjektet i gang. I 1999 ble arbeidet videreført i SVEIP-prosjektet (Synshemmede Voksne og Elektroniske Interaktive Pekebøker).

Magne og Morten fikk tett kontakt i løpet av Martine- og SVEIP-prosjektene. Begge ønsket å ta vare på og videreutvikle kompetansen fra prosjektene, og det ble naturlig å starte et nytt foretak.


Våre Tjenester

MediaLT er kjent for å tilby tjenester med høy kvalitet, levert i tide og til avtalt pris. Vi har kvalifiserte medarbeidere, og gjennom mange års konsulentarbeid har vi bygget opp et omfattende kontaktnett. Dette gjør at vi kan tilby et bredt utvalg tjenester. Les gjerne mer om våre tjenester.

Ta gjerne kontakt med oss!