Nyhetsbrev nr. 30 fra MediaLT

Jula 2015

Året går mot slutten, og vi ser vel alle fram til noen dager med julekos.

Vi er heldige som lever i et så godt land, og årets julegave fra oss går til Kirkens nødhjelp. Som vanlig har vi valgt å gi en gave til noen som trenger det - i motsetning til å bruke pengene på konfekt eller andre ting til de vi samarbeider med. Håper dere synes det er OK!

Vi vil takke alle som har vært i kontakt med oss i 2015! Takk til: dere som har vært på kurs, deltatt i prosjektarbeid, synstolket film og teater, brukt oss for å vurdere eller forbedre tilgjengeligheten på nettsteder, invitert oss til å holde foredrag, ... MediaLT har mange samarbeidspartnere, og det er vi veldig glad for og veldig stolt av.

Vi har brukt Facebook-siden vår mer i 2015. I tillegg til å informere om kurs og prosjekter er det en enkel mulighet for å komme i kontakt med oss. Håper du vil like siden hvis du ikke alt gjør det:

MediaLT på Facebook

Mobilversjon finner du her 

Nedenfor finner dere litt informasjon fra oss, men denne gangen har vi bare plukket ut litt som vi tror mange kan ha glede av. På nettsiden vår finner du selvsagt mye mer.

Riktig god jul til dere alle!

Cathy, Magne, Roar, Morten, Maia og Trond

Eplekjekt

Blindemisjonen il støttet et forprosjekt der vi testet forskjellig utstyr som kan kobles til smarttelefon. Vi har laget videoer av noe av det vi har testet. Det er ikke fullstendige bruksanvisninger, men målet har vært å vise hvordan sterkt synshemmede kan bruke standardprodukter som Apple watch, vekt, blodtrykksmåler, kamera, lydanlegg og mye mer. Videoene finner du under overskriften Appcessories på: http://medialt.no/ios/

Årets nyttigste bok?

Morten Tollefsen har skrevet en bok om hva du bør tenke på når du lager dokumenter med Microsoft Office. Det er lett å lage tilgjengelige dokumenter, men noen praktiske råd kan det jo være greit å ta med seg. Boka kan leses fra perm til perm, men den fungerer også bra som oppslagsverk.

Vi synes at dette er En bok alle burde ha, i alle fall de som bruker Office. Det er også et eget kapittel om PDF, og det er flere vedlegg med litt ekstra for de som vil bli best på tilgjengelighet!

Bestill boka, eller få arbeidsgiveren din til å bestille et eksemplar til alle!

Synstolking

Det er stort behov for synstolking, men desverre ekstremt lite penger avsatt til dette. Vi tar gjerne i mot sponsing av synstolking, for det er jo så utrolig bra for oss som ikke ser filmer, teater etc. Synstolking er viktig, og det er egentlig helt skammelig hvor lite synstolking synshemmede i Norge får!

Heldigvis er NRK positive, og vi vil takke tilgjengelighetssjef Siri Antonsen for stort engasjement. For MediaLT var det ekstra stas å vinne anbudskonkurransen om å synstolke Mammon II. Vi mener kvalitet er viktig, og det var veldig hyggelig for oss at nettopp kvalitet var utslagsgivende for at vi vant. Hvis det legges ned masse ressurser i å lage god kultur/underholdning bør det også være høye krav til synstolking! Arbeidet med Mammon er i full gang, så bare gled dere til den første norske serien med synstolking på TV.

Kart du kan kjenne på og som kobles til PCen

Taktile kart kan gjøre det veldig mye enklere for blinde og svaksynte å få oversikt over et uteområde eller ulike bygninger. MediaLT har tidligere laget både kart over norden og et helt verdensatlas.

Visste du at det også er mulig å få laget kart spesielt til deg? Per Inge Bjerknes har for eksempel fått laget en kartserie over Moss. Det er god hjelp for ham i den jobben han gjør.

Trenger du slike kart hjelper vi deg gjerne!

Les mer om kartene her

Dett var dett: vi ønsker dere en strålende høytid og satser på masse aktivitet i 2016.