Vi lanserer SmartJa

Nesten alle bruker smarttelefon eller nettbrett, men ikke alle synes alt er så enkelt! Smartja er utviklet for å gi de som trenger det hjelp.

Skrevet av: Morten Tollefsen - 27.08.2018

Logo SmartJa - Teknologi gjort enkelt

På SmartJa finnes det framgangsmåter og informasjon om nye produkter, apper og tjenester. Det er sider for både Android og iOS. Det er også en informasjonsside om enklere telefoner (eller produkter med spesielle målgrupper).

SmartJa er et nettsted om smarttelefoner for alle, inkludert funksjonshemmede og eldre. De som trenger hjelp kan selv finne informasjon, men for oss er også de som hjelper andre i gang (fagfolk, lærere, venner, barn, assistenter, ...). en viktig målgruppe. Nettstedet er universelt utformet og skal kunne brukes av flest mulig. Videoer er for eksempel tekstet, vi har tilrettelagt for blinde (som bruker skjermleser) og så videre.

Bak MediaLT står Morten Tollefsen og Magne Lunde, som begge er blinde. De vet derfor mye om hvor krevende det er å bruke teknologi som funksjonshemmet. MediaLTs hovedfokus er IKT og universell utforming. Siden 1999 har vi utviklet nettsider, apper og ledet forskningsprosjekter innen informasjonsteknologi for mennesker med ulike forutsetninger og behov. MediaLT har mye kunnskap om hjelpeteknologi (skjermlesere, forstørring, bryterstyring og så videre). Dette og mye annet er kunnskap vi ønsker å dele på smartja.no. Smartja har fått støtte av Kompetanse Norge.

MediaLT gjør begrensninger til muligheter

Vi har også lagt ut informasjon om bruk av hjelpeteknologi, og her kan det være mye nyttig også for de som vanligvis ikke trenger spesiell tilrettelegging. Mange tilgjengelighetsfunksjoner for funksjonshemmede er faktisk veldig smarte for alle!

Noen tips om bruk av siden:

  • På hovedsiden finnes artikler som gjelder uansett hvilket operativsystem som brukes. Det er en lenke til en hjelpeside med video som forklarer hvordan nettstedet brukes. Det er også en lenke til Nyttige tips, der vi har samlet artikler som vi tror mange kan ha nytte av.
  • Velges Android eller iOS i menyen kommer brukerne til en side med artikler som er mest relevante for det aktuelle operativsystemet. Under valgene for operativsystem finner brukerne blant annet tips (hvordan operativsystemet brukes) og informasjon som er mest aktuell for mennesker med nedsatt funksjonsevne (syn, hørsel og bevegelse). Men, som nevnt tror vi mange kan finne nyttige tips også under emnene for syn, hørsel og bevegelse. Etter hvert vil vi gjerne få på plass enda flere underkategorier.
  • I hovedmenyen finnes et eget valg for Andre telefoner. Det er telefoner som er laget for spesielle målgrupper eller behov.
  • I bunnteksten finnes blant annet en lenke til Klippstoff. Det er teknologinyheter som er mer tilgjengelige enn de som finnes i typiske reklamefinansierte nettaviser. Vi har altså også et tilbud til de som er spesielt interesserte i teknologi, og som vil lese nyhetene uten for mye støy. Ellers finnes en ordliste og en lenke til de som har bidratt for å lage SmartJa nederst på hver side.

MediaLT synes vi har laget et nettsted med nyttig informasjon det er krevende å finne på norsk andre steder. Derfor er det viktig for oss å nå ut med informasjon om smartja.no til alle som kan ha nytte av det.

Vi er stolte av SmartJa, men alt kan bli bedre! Teknologi utvikles i et rasende tempo, og det er krevende å holde informasjon oppdatert! Vi er derfor veldig interesserte i å komme i kontakt med personer som er interessert i teknologi og har lyst til å gjøre SmartJa enda nyttigere! For dette er først og fremst noe MediaLT gjør for å hjelpe mennesker, og med dugnadsarbeid kan vi få til mye, mye mer!

Ta gjerne kontakt med

Morten Tollefsen
Tlf: 908 99 305
smartja@smartja.no

Nyhetsarkiv

Sorter på tema

Sorter på forfatter