Gratis kurs i synstolking for foresatte til synshemmede

MediaLT utvikler nå i samarbeid med Norges Blindeforbund et helt nytt kurstilbud: Øye for øyeblikket. Kurset skal gi foresatte til synshemmede barn og unge en innføring i synstolking.

Skrevet av: Magne Lunde - 31.01.2018

Filmplakat Tatt av kvinnen (Norges første synstolkede film)

MediaLT tilbyr proffesjonnele kurs til de som skal synstolke film. Til nå har ikke foresatte til synshemmede barn og unge hatt et liknende opplæringstilbud. Derfor samarbeider Norges Blindeforbund og MediaLT om å få på plass et helt nytt kurs: Øye for øyeblikket. Prosjektet støttes av Extrastiftelsen.

Øye for å formidle øyeblikket

For synshemmede er det viktig å få visuelle beskrivelser av omgivelser og hva som skjer. Synstolking er et redskap for å få dette til. Derfor ønsker  MediaLT og Norges Blindeforbund å gi foresatte en innføring i synstolking, slik at de får et øye for å formidle det som skjer i øyeblikket.

Tid og sted

Foresatte kan velge mellom to kursdatoer: lørdag den 7. april eller lørdag den 9. juni (10.00 - 16.00).

Begge kursene arrangeres i Norges Blindeforbunds lokaler i Sporveisgata 10 i Oslo. Kurset er gratis. For at deltakere fra hele landet skal få like muligheter til å være med, dekker prosjektet reisekostnader (rimligste alternativ).

Vi har satt opp to alternative datoer, for at gruppene ikke skal bli for store. På den måten ønsker vi å bidra til at alle får noe igjen for kursene. Det er derfor begrenset med plasser.

Meld deg på kurset.

Ønsker du mer informasjon, kan du kontakte Magne Lunnde på e-post magne@medialt.no eller på telefon 91 79 00 78.

Nyhetsarkiv