Talende TV'er

Talende TV'er har lenge stått høyt på ønskelisten hos synshemmede i Norge. Nå er ventetiden over, og vi i MediaLT starter med salg av TV'ene.

Skrevet av: Magne Lunde - 08.01.2015

Panasonic TV

Vi har innledet et samarbeid med Panasonic om salg av TV'er. Nesten alle TV'ene til Panasonic har i dag talende menyer på norsk. Vi kan derfor tilby et stort utvalg av TV'er i ulike størrelser og prisklasser.

Kan styre TV'en på egen hånd 

Talen gjør det mulig for synshemmede å styre TV'en på egen hånd. Det vil for eksempel si å ha full kontroll med skifte av kanaler og den elektroniske program guiden (EPG). Talestøtten kan også være til hjelp for personer med lesevansker, fordi teksten blir lest opp.

Må ha et integrert kort

Talen fungerer kun hvis du har et integrert kort i TV'en. Mottar du TV signalene gjennom en ekstern boks (noe de aller flest gjør i dag), må den altså byttes ut med et integrert kort i TV'en. Kontakter du leverandøren din, vil du få tilsendt et slikt integrert kort. Det å kutte ut boksen til fordel for et integrert kort, bør være en fordel for alle. Du slipper da en ekstra fjernkontroll og en ekstern boks, og det forenkler bruken.

Helhetlig løsning

Slik vi tidligere har informert om, starter nå NRK med lydteksting og synstolking. Derfor er det viktig at vi nå samtidig kommer med talende TV'er. Det gir synshemmede en helhetlig løsning. Ta derfor kontakt med oss, hvis du ønsker mer informasjon og/eller ønsker å kjøpe en talende TV.

Lenker:

Artikkel om at NRK starter med synstolking

Nyhetsarkiv

Sorter på tema

Sorter på forfatter