Lær å lage gode dokumenter!

Vil du at Word, Excel og PowerPoint skal fungere for alle? Vil du at PDFene dine skal kunne leses med syntetisk tale? Da er dette halvdagskurset en kjempeinvestering! Du vil til og med oppdage at du lager dokumenter som blir bedre for deg selv!

Skrevet av: Magne Lunde - 26.10.2016

Kurset holdes av Morten Tollefsen og Trond Ausland. Dette radarparet er eksperter på tilgjengelighetstesting, og de kan mye om tilrettelegging av både komplekse skjemaer og enklere dokumenter. Tollefsen og Ausland har også lang erfaring som kursholdere.

Dette kurset passer for alle som jobber med Microsoft Office og PDF.

Meld deg på - du kommer garantert ikke til å angre!

Program

09.00: Velkommen

09:15: Office med skjermleser

09.45: Pause

10.00: Tilgjengelighet i Microsoft Word (og det som er felles for alle Office-dokumenter)

11.00: Pause

11.10: PowerPoint og Excel

11.20: PDF

Tid og sted

Dato: 7. desember 2016
Tid: 09.00 - 12.00
Sted: Jerikoveien 22, 1067 Oslo

Pris: kr. 3450

Meld deg på

Stokk blind!

Morten Tollefsen er "stokk blind". Han har jobbet som programmerer, vært ansatt på Universitetet i Oslo, jobbet som overingeniør i Oslo-kommune, skrevet bøker og bidratt aktivt i standardiseringsarbeid. Med gode dokumenter kan til og med blinde bruke det du har laget! Best av alt: Det er ikke rakettforskning å gjøre pdf, Word, Excel og PowerPoint universelt utformet. Det å lage dokumenter kan være ganske kreativt, og selvsagt skal du også være kreativ for å bli best på universell utforming. Tollefsen kan mye om mennesker med og uten funksjonshemming, og han har også en mastergrad i databehandling (brukergrensesnitt). Han får mye feedback på at løsninger han foreslår er forbedringer for alle - til og med helt normale folk!

Universell utforming = gørrkjedelig, fargeløst og lite interaktivt

Trond Ausland kan mye om visualisering, bruk av farger, tilstrekkelig kontrast og tilrettelegging av tidsbaserte medier. Å nei, du vet ikke hva tidspaserte medier er? Det er et begrep fra WCAG-standarden som brukes om video, lyd, animasjon og så videre. Trond er landets ledende ekspert på synstolking.

Klart dokumenter skal se fine ut, og klart du vil at farger og kontrast skal funke best mulig for flest mulig! Trond vet hva som skal til og hvordan du tester selv.

Velkommen!

Ta gjerne komtakt med oss hvis du har spørsmål.

MediaLT holder også kurs, workshops og demonstrasjoner for bedrifter og offentlige institusjoner. Det kan være veldig nyttig at mange i et miljø har litt kunnskap om universell utforming! Dette handler jo om å gjøre noe alle har nytte av!

Nyhetsarkiv

Sorter på tema

Sorter på forfatter