Invitasjon til pilotkurs i engelsk

Språkkursene i prosjektet Eurochance er klare til bruk, og vi inviterer nå synshemmede til å være med på gratis pilotkurs!

Skrevet av: Morten Tollefsen - 21.08.2009

Alt 06.06.2008 inviterte vi synshemmede til å si hvilke kurs som er interessante for dem. Som ventet var det ulike ønsker! Nå er det tekniske på plass for å arrangere kurs i både spansk, italiensk, engelsk og tysk. Vi trenger imidlertid å teste ut systemet, og derfor håper vi at 5 synshemmede kan tenke seg å være med på pilotkurs.

Temaer i pilotkurset

I Norge vil pilotkurset bli arrangert i middels vanskelig Engelsk. Dette betyr at de fleste med litt engelsk-kunnskap vil klare å henge med!       

Vi har valgt ut 5 temaer. I alt finnes det 15, og de som ønsker det vil kunne ta alle temaene som selvstudium. Følgende inngår i pilotkurset:

  • English for Telephone communications
  • English for Finance and Banking
  • English for Hotels
  • English for Health
  • English for Computers

I modulene lærer du viktige ord, det er litt gramatikk og du kan gjøre ulike oppgaver for å sjekke at du har fått med deg det som skal læres.

Fagansvarlige for språkdelen mener at hver modul vil ta ca. 6 timer. Kan du mye engelsk vil det gå raskere, selvsagt, og noen vil antakelig trenge mer tid. Det fine er at du gjør alt i ditt eget tempo! Alt ligger på nettet! For hver modul får du også tilbud om å snakke med en lærer i en halv time, og denne praktiske språktreningen anbefaler vi alle å benytte seg av!

Hvem kan være med og hva må du kunne fra før?

Du må være blind eller svaksynt for å få være med på pilotkurset. Videre må du kunne litt engelsk, men vi vil gjerne presisere at du på ingen måte må være en engelsk-racer! Husk at dette jo nettopp er et kurs for å lære engelsk!

Vi i MediaLT vil selvsagt lære deg å bruke "språkskolen", men du må kunne følgende fra før:

  • Bruke en nettleser inklusive å fylle inn skjemaer
  • Egne hjelpemidler som Window-Eyes, Jaws, SuperNova, ZoomText osv.

All kommunikasjon med lærer og evt. andre elever skal foregå på Språkskolen. Du må derfor ha en mikrofon koblet til PCen. De som har kamera kan også bruke dette hvis de ønsker det.

Påmelding

Det er 5 plasser på pilotkurset. I utgangspunktet vil det være "først til mølla", men siden dette er et forskningsprosjekt har vi noen føringer (f.eks. at det skal være noen svaksynte og noen blinde deltakere).

De som velges ut får kurset helt gratis. Elevene må skrive under på en kontrakt der de forplikter seg til å forsøke å gjennomføre kurset.

Oppstart vil være i september, og pilotkurset skal avsluttes tidlig i desember.

Påmelding til:

Morten Tollefsen
morten@medialt.no
tlf: 90 89 93 05

Nyhetsarkiv