Mine favoritt iPhone-apper for reising 2015

Det er ikke helt enkelt å plukke ut 10 favoritt-apper, men her har du de jeg endte opp med:
Mine favoritt iPhone-apper 2015

Skrevet av: Morten Tollefsen, 12.1.15

MTB: Dette er min personlige blogg, og artiklene er mer løse i stilen enn på f. eks medialt.no.

Jeg bruker mange flere apper, og kanskje jeg vil plukke ut noen hovedkategorier. Her er i alle fall mine favoritt-apper for reising. Noen apper brukes lokalt, og noen når jeg reiser til utlandet. Alle appene fungerer med VoiceOver, ellers hadde de ikke stått på min favoritt-liste.

1. Ruter reise

Denne er jeg egentlig avhengig av. Egentlig en forglemmelse at den ikke står på hovedlista! Reiseplanleggingen fungerer kjempefint. Best av alt (for meg) er at du kan følge med på når busser etc. kommer til holdeplassen. Helt suveren app!

2. Ruter billett

Det var helt topp da muligheten til å kjøpe elektronisk billett kom. Har du månedskort er det også helt uproblematisk å kjøpe tilleggsbilletter. Super app, men kunne kanskje vært en del av Ruter reise?

3. NSB

NSB sin app fungerer også bra. Faktisk var den først ute med elektronisk billett for Ruter. Det går greit å finne togtider, kjøpe billett, se forsinkelser osv. NSB har også en egen app som heter Underholdning. Der kan du høre på lydbøker på togturen.

4. Navigon

Denne var også med på topplisten min. Digger GPS-apper, men det er litt tilfeldig at jeg havnet på Navigon. Har også både Garmind, TomTom og 20 – 30 andre. BlindSquare bruker jeg også mye: for å høre hvor jeg er. Begge disse appene er gull verdt med ukjente taxi-sjåfører, når jeg selv skal finne fram eller hvis jeg sitter på med noen. På lengre turer bruker jeg ofte Navigon og BlindSquare i kombinasjon.

5. OsloLufthavn

Dette er en app som fungerer fint. Jeg reiser ikke veldig mye med fly, men de gangene jeg drar fra Gardermoen bruker jeg appen. Suverent system for å varsle go to gate, boarding, forsinkelser med mer. Drar jeg fra andre flyplasser laster jeg ned aktuell app. Ellers er også Flytider grei: der ligger alle norske flyplasser inne (tror i alle fall det).

6. TripAdvisor

I 2014 var jeg både i Paris, Georgia og Bhutan. Tripadvisor var til uvurderlig hjelp, både for å lære om stedene og for å finne restauranter, hoteller, severdigheter med mer. Prøvde diverse andre apper også, men for meg var Tripadvisor mest seriøs og ga meg det jeg trengte. Kan selvsagt brukes i Norge også, men det har jeg ingen erfaring med.

7. UT

Ikke helt perfekt med VoiceOver, kanskje. Likevel en app som kan brukes for å få turforslag, både i nærheten og langt borte. Jeg har veldig lyst til å jobbe med den appen: både for å gi spesielle tips til funksjonshemmede og for å forbedre tilgjengeligheten i brukergrensesnittet.

8. Wikipedia

Ikke en reise-app, akkurat. Likevel en av de nyttigste appene på reise. Her finner du veldig mye om veldig mange ting, også småsteder.

9. Valuta+

Greit å ha en oppdatert valuta-kalkulator på tur. Det finnes drøssevis, og jeg vet ikke om denne er best. Det jeg vet er at den funker bra for meg, og da har jeg ikke giddet å teste andre.

10. KNFB Reader

Jeg scanner ikke mye, men på reise er det fint å kunne få lest opp tekst. KNFB Reader er den beste appen jeg har prøvd så langt.

God tur!